NalkeltébenKötelékZöldbenFelszin alattÉjszakai repülés
Napfürdőben
IrokézCsillagközi církálóC 4 3310
VarangynászA felszín feléPocsolyapárosAcélzátony

Hírek

A BOB 2015. eredményei
2015. április 10.

Fődíjak:
Nagydíjas, összetett győztes: Násfay Béla (120 pont)
A verseny legjobb felvétele - Best of Show: Násfay Béla: Vihar előtti csend
A legeredményesebb kompakt fotós: Násfayné Kőházi Mária (55 pont)

A zsűrizés első fordulója lezajlott és összesen 108 kép jutott tovább az öt kategóriában. Továbbjutott képeit minden érintett pályázó láthatja a saját menü "Nagyfelbontású képek feltöltése" alatt. Mivel közeleg a második és a döntő zsűrizés, a továbbjutott képek nyers és korrigált nagyfelbontású TIF fájljait -- a pályázati kiírás szabályai szerinti ellenőrzés céljából -- fel kell töltenie a megadott helyen. A feltöltés módjáról minden érintett pályázó e-mail címére levélben tájékoztatást kapott.

Harmincöten neveztek, de csak harmincan töltöttek fel összesen 345 képet az öt kategóriában. Ez valamivel kevesebb, mint amennyi 2013-évi BOB-on volt. Néhány képet sajnos már az első körben ki kellett zárni a versenyből, mert szerzőik nem tartották be a kiírásban közölt szabályokat. Négy kép azért esett ki, mert egy kép és ugyanaz a motívum csak egyszer szerepelhet. Három képet duplán töltöttek fel, ezért a másodpéldányok kiestek. És végül a makró kategóriából hét felvételt kellett kizárni, mert halas kép ott nem szerepelhet. Etikai vétség szerencsére nem volt.

Eseménynaptár

2015.02.15. 00:00 - 2015.03.08. 14:00

A nevezési és képfeltöltési határidőt a rendezők egy héttel, március 8-án vasárnap 14 óráig meghosszabbították.

2015.02.15. 12:00 - 2015.03.01. 14:00

A versenyen bármely magyar búvárfotós részt vehet, ha 2015. február 15. és március 1. között regisztrál a verseny hivatalos portálján (www.buvarfotosob.hu ), és a megadott formában feltölti oda pályázati képeit.

2015.04.09. 18:00 - 20:30

Április 9-én, csütörtökön 18 órától lehet megtekinteni a XIII. Búvárfotós Országos Bajnokság díjátadó ünnepségének műsorát és díjnyertes képeinek kiállítását a Magyar Sport Háza konferencia termében (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3, bejárat a Dózsa György úti oldalon). Belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak. A műsor: díjátadó ünnepség, a szünetben a kiállítás megtekintése, Gulyás Zsolt: Búvárfotós világbajnokságokról, Kollányi Á.-Dióssi F.-Tóth S.: Archív búvárfilm (1978), Selmeczi Dániel: Legkedvesebb víz alatti fotóim.

Sajtóban megjelent

A XIII. Búvárfotós Országos Bajnokságról számos elektronikus média hírt adott. Mindenek előtt fő médiatámogatónk a www.divecenter.hu búvárportál, valamint többek között a buvarinfo.hu, a buvar.hu, a submarine.hu, a facebook.hu, és a fotoklikk.hu.

Meglepő közlemény jelent meg a minap a naturArt honlapján. Egy szabálytalannak bizonyult kategóriagyőztes kép visszaléptetése következményeként a pályázatot kiíró naturArt elnöksége úgy határozott, hogy „Az év természetfotósa 2014” címet a pályázaton nyújtott összteljesítmény alapján Selmeczi Dániel kapja

Négyezer kép közül 2014-ben itthon az Év Természetfotója díjat Selmeczi Dániel "Körben" című munkája nyerte el, amelyen egy malajziai teknős keresi pihenőhelyét.

Eox