Napozó csukaVizi kolibriBerepülésJófejekElveszve
Sikoly.
Púposhátúrák                                       A 3 726Géb
ForrástóZátony felettC 5.726Kalmárok

Hírek

Március 2-án, a Tengeri Só műsoros estje keretében lezajlott a XI. Búvárfotós Országos Bajnokság eredményhirdető és díjátadó ünnepélye. A győztes és helyezett képek a www.fotoklikk.hu portálon már megtekinthetők, az eredményeket az alábbiakban olvashatják.

Megvan, de természetesen csak március 2-án este a Tengeri Só díjátadó ünnepségén kerül nyilvánosságra. Amit most tudni lehet róla, az annyi, hogy az utóellenőrzés során egyetlen képet kellett kizárni a döntősök közül a hal kategóriában, tiltott mértékű vágás miatt. A díjazottak névsora elég változatos, az első három helyezésen 10 pályázó, az első haton pedig 16 osztozik.

A pályázat zsűrizésének második fordulója február 12-én, szombaton 9:30-tól bárki számára követhető a www.fotoklikk.hu fotográfiai portálon.

Az első fordulóban 8 képet zárt ki a zsűri a versenyből kategória tévesztés miatt. A képek már láthatók a fenti portálon. A második fordulóból a döntőbe kerülő kb. 60-70 képet már nem a nyilvánosság előtt mérlegeli újra a zsűri, a végeredmény csak a nagyfelbontású illetve nyers képek ellenőrzések után, március 2-án kerül nyilvánosságra.

Eseménynaptár

2011.01.15. 20:00 - 2011.02.01. 22:00

Január közepén a www.buvarfotosob.hu portál formája megváltozik, és élővé válik. Nevezni e honlapon történő regisztrációval és bejelentkezéssel (adatközléssel, a feltételek elfogadásával) lehet. Nevezési díj nincs. Ezután a képek a nevezési határidőig online feltölthetők. A versenyen bármely magyar búvárfotós részt vehet és kategóriánként 6 képet, összesen tehát legfeljebb 36 képet tölthet fel.

2011.02.03. 10:00 - 2011.02.12. 23:00

A feltöltött pályázati képek fájlneve átkódolásra kerül, így a szerző neve a zsűrizés alatt ismeretlen marad. A feltöltés után néhány napon belüli elő zsűrizés során csak azt nézik, hogy a kép tartalma megfelel-e a megadott kategória előírásainak, valamint, hogy nyilvánvaló etikai vétség látható-e?

2011.03.02. 18:00 - 20:00

A döntőbe került képek végső helyezéseit és a díjazottakat 2011. március 2-án, a Tengeri Só díjátadó ünnepélyen (Óbudai Egyetem, Bánki Donát GBM Kar, p/10e terem, Budapest VIII. ker. Népszínház utca 8.), és azzal egyidejűleg az elektronikus sajtó útján mutatják be a nagyközönségnek.

Sajtóban megjelent

A Magyar Búvár Szakszövetség és a Tengeri Só Alapítvány, a www.fotoklikk.hu fotográfiai archívum, képtár és szakmai közösségi portál támogatásával, megrendezi a XI. Búvárfotós Országos Bajnokságot. A részvétel online nevezés alapján, pályázati formában lehetséges az alábbi kategóriákban és feltételekkel.

[www.fotovilag.hu] A Digitális Fotó Magazin 2005. szeptember megjelent magazin cikk a búvárfotózásról.

"Napjainkban már kicsiny digitális kompakt kameráinkhoz is vásárolhatunk víz alatti tokot, és segítségükkel lefényképezhetjük a kék mélység titkait. A mai technika fejlettségéhez több mint száztíz éven át vezetett az út."

Teljes részletességgel esőként a www.divecenter.hu búvár portálon jelent meg a XI. Búvárfotós Országos Bajnokság pályázati kiírása, sőt a hozzá kapcsolódó gyakori kérdések és válaszok is. Ez a portál a hazai búvárélet legnépszerűbb világhálós oldala, ezért nagy az esély arra, hogy általa szinte minden aktív magyar búvárhoz eljut a verseny híre. A portálon e közlemények alatt, kapcsolódó írások segítségével, vissza lehet tekinteni korábbi három BOB részletes eredményeire és képeire is.

Eox